همدلی، آموزش مستمر، نظم و تکریم نیروها، مهمترین ویژگیهای فضای کار در گروه کارخانجات صنعتی شکری است.
در این گزارش گفتگویی با چهار نفر از پرسنل نمونه از چهار مجتمع صنعتی گروه کارخانجات شکری ترتیب دادهایم و نظر آنها را درباره اشتغال و عضویت در این خانواده بزرگ جویا شدهایم.
علیرضا شهبازی که از سال ۱۳۹۸ در مجتمع ذوبآهن مشغول به کار است متولد سال ۱۳۷۱، مجرد و دارای مدرک کارشناسی ارشد در رشته برق قدرت است.
او در این مدت با اثبات شایستگیهای فنی و تخصصی خود موفق شده، معاون واحد برق مجتمع ذوبآهن بیستون شود.
هماکنون تمام سیستم برقی کارخانه اعم از تابلوهای فشار متوسط و ضعیف و سیستم اتوماسیون صنعتی کارخانه زیر نظر او و همکارانش قرار دارد.آقای شهبازی میگوید: ابتدا قرار بود متخصصان هندی کارخانه را راهاندازی کنند. اما با شروع تحریمها کار را نیمهکاره رها کردند و از کشور خارج شدند .او میگوید تمام نقشهها و سیستمهای موجود خارجی بود و زمانی که او و همکارانش کار را در دست گرفتند، دارای نقص و عدم همخوانی تابلوها با نقشهها بود.
وی گفت ما توانستیم با تلاش شبانهروزی و با بهرهگیری از مهندسی معکوس سیستم ها را آماده راهاندازی کنیم و سپس با انجام تستهای اولیه و رفع نواقص به بهرهبرداری برسانیم.
به گفته علیرضا شهبازی در مجتمع ذوبآهن بیستون انتظارات پرسنل بهخوبی برآورده میشود و مدیران فضا را برای بهرهگیری حداکثری از دانش فنی و توان تخصصی نیروها فراهم کردهاند.
فرشاد محبی هم از نیروهای شرکت جهانفولاد غرب است. او که متاهل و دارای یک فرزند میباشد از سال ۱۳۹۹ در واحد بستهبندی این مجتمع مشغول به کار بستهبندی تیرآهن شده است. وی میگوید مثل همه کارکنان دیگر از روز اولی که مشغول به کار شده دارای بیمه تأمین اجتماعی و بیمه تکمیلی بوده و حقوق ماهیانه و اضافهکارش بطور منظم پرداخت شده است، در حالیکه قبل از اشتغال در جهان فولاد فاقد کار ثابت و بیمه بوده است.
به گفته آقای محبی یکی از ویژگیهای کار در این مجموعه بزرگ صنعتی برگزاری دورههای مستمر آموزشی در زمینه امور تخصصی و فنی، ایمنی کار و کمکهای اولیه است که باعث شده سطح فنی و آگاهی عمومی کارکنان به طور قابل ملاحظهای افزایش پیدا کند. وی خاطره خوبش از محیط کاری را برگزاری جشنهای پایان سال و مراسمهای مختلف با حضور همه پرسنل عنوان کرد و گفت روحیه بالای همکاری و همدلی بین نیروها از ویژگیهای مثبت کار کردن در این محیط است.
محمد ناصر خاموشی هرسینی هم از نیروهای بومی کارخانه سیما فولاد جهان است که از ابتدای سال ۱۴۰۱ در واحد نورد این مجتمع مشغول کار شده است. وی متولد سال ۱۳۶۷، متاهل، دارای یک فرزند و ساکن شهر هرسین میباشد.کار او نوردکاری، تنظیم خط و مونتاژ استند است و معتقد است گروه کارخانجات شکری بیشترین نقش را در کاهش آمار بیکاری جوانان این منطقه داشته و چند هزار نفر را بطور مستقیم و غیرمستقیم مشغول به کار کرده است.آقای خاموشی گفت اینجا علاوه بر اینکه همه چیز روی نظم و قاعده پیش میرود، فضای دوستی و همبستگی ویژهای هم بین کارکنان وجود دارد و این باعث شده حس خوبی در محل کار داشته باشد. او دیگر ویژگیهای محیط کاریش را وجود احساس امنیت شغلی، ارزش و اهمیت قائل شدن برای کارگران، برگزاری دورههای آموزشی و جدی گرفتن مسئله ایمنی کارگران عنوان کرد.
در ادامه با افشین جوانبخت گفتگو کردیم. او متولد ۱۳۵۵، متاهل و دارای ۳ فرزند است. او از سال ۱۳۸۷ کارش را در شرکت جهان فولاد آغاز کرد و از چند سال پیش در مجتمع دانش بنیان جهان صنعت کرمانشاه مشغول فعالیت شده است. آقای جوانبخت در واحد تراشکاری مجتمع مشغول به کار است که وظیفه آنها ساخت و تعمیرات ماشینآلات و خطوط تولید است. مجتمع جهانصنعت کرمانشاه کار ساخت ماشینآلات و تجهیزات خطوط تولید فولاد را انجام میدهد و هماکنون غیر از تأمین نیازهای گروه کارخانجات شکری سفارشهای متعددی از سایر استانها دارد.
آقای جوانبخت و همکارانش در سالهای اخیر موفق به ساخت قطعات و ماشینآلات ویژهای شدهاند. از جمله آنها برای اولین بار در کشور قطعات سیستم اسلایدگیت را طراحی کردند و ساختند که اقدامی بیسابقه و بزرگ محسوب میشود. او میگوید ویژگی گروه کارخانجات صنعتی شکری این است که مدیران همپای کارگران و در کنار آنان آستین همت را بالا میزنند و برای موفقیت مجموعه تلاش میکنند که این موضوع باعث ایجاد حس همبستگی و تعلق در بین مجموعه پرسنل شده استَ.