معاون اقتصادی و توسعه منطقهای وزارت کشور، استاندار، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت و جمعی از مدیران کل استان کرمانشاه و فرماندار هرسین شامگاه یکشنبه 1بهمن ماه از گروه شُکری بازدید کردند.
به گزارش روابط عمومی گروه شُکری ، در این بازدید معاون اقتصادی و توسعه منطقهای وزارت کشور و هیئت همراه از مجتمع ذوب آهن بیستون، سیما فولاد جهان و شرکت دانش بنیان جهان صنعت بازدید کردند و از روند تولید در این شرکت ها مطلع شدند.
معاون اقتصادی و توسعه منطقهای وزارت کشور در نشستی که در پایان این بازدید برگزار شد بیان داشت: خوشبختانه آقای شُکری و مجموعه همکارانشان، خوب جایی گوهر وجودیشان راعرضه کرده اند، این توفیق و رزق پاک پر دوام حاصل لطف الهی برای مردم این منطقه است.
محسن کوششتبار خطاب به مهندس جهانبخش شُکری گفت: بخش خصوصی در استان کرمانشاه یک الگوی موفق دارد و آن هم شما هستید. ایران قوی همین جا است.
وی در ادامه از استاندار کرمانشاه بابت ارتباط خوب و سازنده ای که با بخش خصوصی دارد تشکر کرد و تصریح کرد: با همه مشکلات در استان، دولت و بخش خصوصی ارتباط تنگاتنگ را حفظ کرده اندو این می تواند الگوی خیلی موفقی برای کشور باشد.
برخی بخشنامه های صادراتی برای ما هم ابهام دارد
معاون اقتصادی وزیر کشور با اشاره به تجارت هایی که با برخی کشورهای خاص انجام می شود و لزوم اعمال محدودیت های صادراتی گفت: بخشی از بخشنامه های صادراتی برای خود ما هم ابهام دارد.
وی تعهد ارزی را یک بحث چالش برانگیز برشمرد و اظهارداشت: این بحث مشکلی برای تمامی تولید کنندگانی ایجاد کرده است که صادرات هم دارند.
کوششتبار صدور بخشنامه های خلق الساعه و لحظه ای را حاصل عدم آینده نگری و آینده پژوهشی مسئولین دانست و گفت: با توجه به اتفاقات و تحولاتی که رخ می دهد می توانیم طبق سناریویی که مشخص است نتیجه را پیش بینی کنیم اما متاسفانه آینده نگری و سناریونویسی نداریم و نمی توانیم احتمالات را بررسی کنیم .ساختار کشور باید در این بخش خیلی تقویت بشود. برای هر اتفاقی که می افتد چند راه حل داشته باشیم.
معاون اقتصادی و توسعه منطقه ای وزارت کشور در ادامه این گفت و گو با مدیران گروه شکری با بیان اینکه با همه این مشکلات می دانیم که کیان این کشور جز ما و شما کسی را ندارد و تکیه ما هم شمایید خاطرنشان ساخت: اتکای جمهوری اسلامی در بخشهایی که مقاومت می کند و از کیان دفاع می کند همین بخش خصوصی است .
وی بیان داشت: حتی گاهی اوقات نه ازروی کین بلکه از روی ناچاری سیلی هم به بخش خصوصی بزند این ناخواسته است اگر کیان کشور در بعد امنیتی و دفاعی تقویت شده است و جلو رفته به پشتوانه بخش خصوصی است.
تعهدی ارزی، تولید صادرات محور را با چالش مواجه کرده است
مهندس جهانبخش شُکری« رئیس هیئت مدیره گروه شکری» نیز در این نشست به بیان مشکلات حوزه صنعت پرداخت و اظهارداشت: یکی از مشکلات عمده ما تعهد ارزی است، ما تولید کنندگان صادر می کنیم و ارز را وارد کشور می کنیم چون به این در آمدها برای پرداخت حقوق و دستمزد، اقساط بانکی ، هزینه های آب، برق و سوخت و توسعه واحد تولیدی نیازداریم.
وی تصریح کرد: تولیدات ما مانع از خام فروشی می شود و محصولات نهایی زنجیره فولاد را صادر می کنیم و اگر این بخش صادرات نباشد نمی توانیم به کار ادامه بدهیم.
شُکری با اشاره به بیش از 100 میلیون دلار صادرات این گروه صنعتی در سال گذشته خاطرنشان ساخت: متاسفانه تعهد ارزی و عدم تناسب بین رقم ریالی که به ارزهای برگشتی داده می شود با بازار آزاد موجب شده است که تولید نتواند روی پای خودش بایستد. اگر ارز صادراتی ما را با قیمت واقعی از ما خریداری کنند این رقم ریالی به چرخه تولید برمی گردد و تحولات بزرگی در این گروه صنعتی اتفاق خواهد افتاد. در کنار افزایش حقوق و دستمزد کارگران، توسعه و تجهیز خطوط تولید را خواهیم داشت.
رئیس هیئت مدیره گروه شکری خاطرنشان ساخت: در 120هکتارزمین این مجتمع ظرف 15 سال این کارخانه های تولیدی را چیده ایم و امروز به جایی رسیده ایم که خودمان ماشین آلات خط تولید طراحی می کنیم، می سازیم و حتی صادر می کنیم.
وی یادآور شد: ما خط تولید تیر آهن جهان فولاد را از ایتالیا و ترکیه وارد کردیم اما خط میلگرد را کرمانشاهیان ساختند و در زمانی که هندی ها به خاطر تحریمها در ابتدای کار ذوب آهن بیستون از ادامه کار شانه خالی کردند کسی فکرش را نمی کرد که شرکت جهان صنعت بتواند طراحی و اجرای این پروژه را اجرا کند ولی خواستیم و توانستیم که بدون حضور حتی یک مهندس و تکنیسین خارجی ذوب آهن بیستون را به بهره برداری برسانیم.
شُکری تصریح کرد: تیر آهن و میلگرد گروه صنعتی ما علاوه بر کشورهای همسایه به کشورهای حاشیه خلیج فارس و اروپا هم صادر می شود.
وی با بیان اینکه سخت ترین تحریم های ظالمانه توسط دشمنان انجام می شود تاکید کرد: حداقل خودمان، خودمان را تحریم نکنیم. ارزی که قیمت بازار است را بدهند که ما هزینه مجموعه کنیم. اگر همین مابه التفاوت قیمت ارز به خودمان داده بشود سرمایه گذاری های عظیمی اتفاق خواهد افتاد. ما شناسنامه داریم و ارز را برمی گردانیم .
رئیس هیئت مدیره گروه شُکری اظهارداشت: 8 سال جنگ و مشکلات موجب عقب افتادگی این استان شده است. زمانی که دیگر استانها از دلار 7 تومانی و تسهیلات ارزان استفاده کردند ما در گیر جنگ بودیم ، توسعه نیافتیم و لطمه آن زمان را خوردیم. باید کمک هایی بشود که خودمان را برسانیم. در کرمانشاه نیروی کار خوبی داریم اما باید زمینه های جذب آنها فراهم شود.
وی بیان داشت: هماهنگی دولتی و بخش خصوصی در این استان خیلی خوب است و ما کنار هم هستیم ودرب اتاق هیچ مدیری به روی بخش خصوصی بسته نیست.
برخی بخشنامه ها بلایی سر صنعت می آورد که جبران ناپذیر است
مدیرعامل جهان فولاد غرب نیز در این نشست به طرح بخشی از توانمندی های گروه شُکری و چالش های صنعت فولاد پرداخت و گفت: فولاد کشور مریض است و به مثابه بیماری است که نفسهای آخرش را می کشد.
مصطفی احمدی پوربا تاکید بر اینکه نباید اجازه بدهید بازارهای صادراتی که به دست آورده ایم از دست برود بیان داشت: قوانین خلق الساعه صادراتی معاملات ما را با مشکل مواجه می کند. برخی بخشنامه ها در حوزه صادرات بلایی سر صنعت می آورد که جبران ناپذیر است.
وی با اشاره به اینکه مجموعه جهان فولاد در سال گذشته با کسب سهم 35 درصدی از صادرات تیر آهن کشور پس از ذوب آهن اصفهان در رتبه دوم قرار گرفت یادآور شد: اصلی ترین رقیب ما ذوب آهن اصفهان سهم 45درصدی و بقیه تولید کنندگان فولاد جمعا 20 درصد صادر کردند، اما امسال به خاطر همین بخش نامه ها بعید است که بتوانیم رکورد سال قبل را هم بزنیم. یقینا این اتفاق نه تنها برای ما بلکه برای تمام صنعت فولاد ایران رخ خواهد داد.
مدیرعامل جهان فولادغرب گفت: بخش خصوصی در سخت ترین شرایط تحریمی کار خودش را انجام می دهد و صادرات دارد اما متاسفانه در بحث بازگشت ارز تغییر قوانین داخلی در دوره های مختلف از دور زدن تحریم ها نیز مشکل ساز تر شده است. بازار متشکل ارزی یک بازار شیشه ای شفاف و مشخص بود که در آن وارد کننده و صادر کننده با هم کار می کردند.
وی آسیب جدی قوانین تعهد ارزی را ورود دلالان و افرادی به بازار صادراتی برشمرد که هیچ تعهد و پشتوانه ای برای بازگشت ارزشان وجود ندارد و نهایتا پس از مدتی کار صادرات کارت بازرگانی آنها باطل می شود و سیاست های دولت در راستای بازگشت ارز محقق نخواهد شد.
احمدی پور تصریح کرد: در انجمن های فولاد ایران و مجامع کشور می بینیم که بخش خصوصی در مسائل فنی و بازاریابی تلاش می کند ولی تصمیم گیری با بخش دولتی است.