ساختار یکپارچه تولید محتوا
آنچه که همیشه در هلدینگ های صنعتی به عنوان ضرورت برجسته و مورد نیاز به شمار میرود، قرار گرفتن چکیده اطلاعات به صورت داشبورد گرافیکی قابل استناد برای مدیران در تصمیم گیری های روزانه و دراز مدت است.
اینکه ساختارهای یکپارچه مانند مدیریت حامل های انرژی، مدیریت مالی، مدیریت فرآیندهای تولید، مدیریت منابع انسانی و طراحی اتوماسیون روال های اداری تا چه اندازه جوابگوی نیازهای کوتاه مدت و دراز مدت سازمانی است یکی از دغدغه های مدیریت نرم افزار در دپارتمان های فناوری اطلاعات محسوب میشود.
از این رو استانداردهای انتخاب نرم افزار تغییر چشمگیری در این نوع پیاده سازی ها را شامل میشود. شایسته است از یک راهکار نرم افزاری یکپارچه که تمامی ساختارهای ذکر شده را شامل میشود بر اساس بانک های اطلاعاتی مشترک استفاده شود.
گرچه این یکپارچگی، حجیم شدن بانک های اطلاعاتی را در پی دارد و روال های اشکال زدایی نرم افزار را با مشکلاتی به همان اندازه بزرگ مواجه می کند؛ اما این مطلوب که خروجی های یکپارچه بر اساس اطلاعات مالی، تولید، اداری و مدیریت انرژی با سرعت بیشتری قابل تهیه بوده و با سرعت بیشتری پردازش، گزارش و با داشبوردهای تحت وب در دسترس مدیران قرار می گیرد، به قدری وسوسه برانگیز و مورد نیاز است که می تواند به سایر مشکلات فایق شود، اما همانطور که قبلاٌ ذکر شد طراحی یک زیر ساخت یکپارچه و کارآمد، ضرورت اجتناب ناپذیر این نوع طراحی است.
سازماندهی ارتباطات در هلدینگ های صنعتی
سازماندهی نیازهای حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات شرکت های زیر مجموعه هلدینگ های صنعتی به مرور با توسعه آنها شکل های جدید و پیچیدهتری به خود می گیرد.
یک مثال قابل لمس در این خصوص کنترل تردد پرسنل در این مجموعه هاست که ترکیبی از سخت افزارهای کنترل تردد با پارامترهای بیومتریک و نرم افزارهای با انعطاف لازم برای قواعد مختص به هر شیفت کاری و برای هر شرکت زیر مجموعه ساختار هلدینگی کاملاً اختصاصی است، به همین دلیل از دید سخت افزاری به طور معمول پارمترهای بیومتریک مورد استفاده فعلی، دیگر قابل استناد نیست.
به عنوان مثال اگر اثر انگشت پرسنل دچار آسیب شده و قابل استفاده نباشد در این مواقع ضرورت جایگزینی پارمترهای بیومتریک جدید با استفاده از سخت افزارهای جدید مد نظر قرار می گیرد.
در خصوص نرم افزارهای کنترل تردد، پشتیبانی از تغییرات دیگر به سادگی تغییرات سخت افزار نیست و باید انعطاف لازم در نرم افزار دیده شود، که بطور معمول در نرم افزارهای تجاری تولید شده این انعطاف یا وجود ندارد و یا پاسخگوی موارد مطرح شده به عنوان نیازهای مختص به شرکت های زیر مجموعه نیست.
حال اگر نرم افزارهای کنترل تردد به صورت بخشی از نرم افزار راهکار یکپارچه برای سازمان در نظر گرفته شده باشد، تیم طراحی و توسعه نرم افزار همیشه پاسخگوی نیازهایی که به صورت ضرورت بومی برای سازمان هستند، بوده و به سرعت تغییرات لازم را در این بخش از نرم افزار هماهنگ با سایر بخش های نرم افزار انجام خواهد داد.
به موازات ایجاد نیازهای جدید در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات برای شرکت های زیر مجموعه هلدینگ های صنعتی راهکارهای یکپارچه هم به مرور توسعه یافته و شکل تکامل یافته تری به خود می گیرند که برآیند آن، شکل گیری یک ساختار یکپارچه تولید محتوای درون سازمانی با خروجی های کاملاً ساختار یافته برای گروه های کاری مختلف خواهد بود.
این ساختار به دلیل وابستگی اجزای تولید محتوا، به مرور نیاز به راهکارهای صنعتی سخت افزاری پیچیده ای خواهد داشت، فرآیندهای تولید که امروزه با اتوماسیون صنعتی عجین شده، باید بتوانند خروجی های متناسبی را با پروتکل های استاندارد ارائه کنند.
این خروجی ها می تواند شالوده اصلی عملکردی که به عنوان تولید محصول شناخته میشود را برای گزارش در راهکار یکپارچه سازمانی تشکیل دهد.
این که برای تولید محصول نهایی در هر لحظه چه مقدار از حامل های انرژی مصرف شده، میزان تولید در هر مقیاس زمانی مشخص چه مقدار بوده، در چه زمان هایی تولید متوقف شده، دلایل فنی این توقف چه بوده، هشدارهای ارسال شده در حین تولید از کدام بخش ها ارسال شده، همه و همه از طریق اتوماسیون مدرن صنعتی قابل استخراج و استفاده بوده و به عنوان اطلاعات ورودی برای یک سیستم یکپارچه نرم افزاری در هلدینگ های صنعتی قابل حصول است.
تعمیر و نگهداری ماشین آلات
موضوع بسیار مهم تعمیر و نگهداری ماشین آلات صنعتی به عنوان بخش لاینفک ساختارهای نرم افزاری یکپارچه مد نظر بوده و باید با ظرفت بسیار زیادی به صورت یک نرم افزار کارآمد در ارتباط با سایر بخشهای نرم افزار یکپارچه عمل کند. این پروسه در بقای بهینه ماشین آلات صنعتی که سرمایه های با ارزش بسیار زیاد برای تولید محصول هستند، نقش بسیار کلیدی را ایفا می کند.
مستندات آرشیو شده سازمانی در تمام بخشها حکم حافظه هوشمند و همیشه بیدار سازمان را دارند، در تمامی ارکان تعمیر و نگهداری ماشین آلات و دستگاه های صنعتی مراجعه مداوم به این مستندات از پیش نیازهای غیرقابل چشم پوشی است، چرا که بدون یک آرشیو الکترونیکی متصل و یکپارچه با سایر نرم افزارها، امکان استفاده از مستندات تعمیر و نگهداری و سایر موضوعات عملاً مقدور نخواهد بود.
اگر بخواهیم کمی بیشتر به نیازهای مقوله تعمیر و نگهداری بپردازیم، ذکر این نکته ضروری است که نرم افزارهای تعمیر و نگهداری با اعلام هشدارهای زمان بندی شده برای انجام سرویس های دوره ای به طرز چشمگیری باعث افزایش طول عمر ماشین آلات و ادوات صنعتی می شوند که به عنوان بخشی از یک راهکار یکپارچه سازمانی، گزارش های خروجی تولید شده از این نرم افزارها می تواند منجر به هوشمندانه ترین تصمیمات در آینده تضمین شده یک مجموعه صنعتی باشد.
جمع بندی
تمامی موارد ذکر شده در ابتدا، ادامه و انتهای خود با تصمیم گیری های مالی، به سرانجامی مطلوب در سرنوشت یک سازمان خواهند رسید، این بدین معنا است که محتوای ارزشمندی که در هر یک از نرم افزارهای یکپارچه تولید میشود با ترجمه به اطلاعات مالی، سرنوشت یک مجموعه را رقم خواهند زد، این مفهوم یعنی نیاز هماهنگی کامل یک نرم افزار کارآمد مالی که با ساختار یکپارچه نرم افزارهای سازمانی عجین شده و با استفاده از بانک های اطلاعاتی مشترک به طور مداوم راهگشای تصمیم های مالی یک سازمان است.
برای ملموس تر شدن این موضوع می توان به ذکر این موارد اشاره کرد که اطلاعات تبدیل شده به زبان مالی از هر مقیاس تولید با توجه به پارامترهای بسیار زیاد دخیل در این فرآیند چه بازدهی را نشان می دهد و راه های کنترل و بهینه کردن این فرآیندها نیاز به چه تغییراتی دارد.