در آستانه یک سالگی؛
اسفند ۱۴۰۰ خانواده شُکری یکی از ایدههای خلاقانه خود را در روستایی به نام سرماج در نزدیکی شهر هرسین اجرایی کردند.
داربین یک تیر و چند نشان بود: هم محلی برای ایجاد اشتغال پایدار، هم پروژهای با هدف احیای مهمترین صنایع دستی هرسین یعنی گلیم و هم راهکاری برای درآمدزایی بنیاد خیریه شُکری.
واژه داربین هم از ترکیب اسم پسران آقای جهانبخش شُکری گرفته شده است؛ جهاندار و جهانبین
اما داربین در واقع چیست و چگونه اهدافش را پیگیری میکند؟
جهاندار شُکری از مؤسسان این گروه می گوید: گلیم یکی از شاخه فعالیت داربین است که به شیوه متمرکز و غیرمتمرکز اقدام به استخدام افراد بومی و زنان سرپرست خانوار دارای مهارت به منظور بافت گلیم نموده است.
وی گفت: دغدغه خانواده شُکری درباره احیای گلیم به عنوان صنایع دستی ارزشمند هرسین و علاقه ما به صنایع دستی باعث شد، از سال ها پیش فکر ایجاد این مرکز بوجود بیاید و منتظر فرصتی برای خلق آن بودیم.
به گفته آقای شُکری خانه گلیم داربین که در ابتدای کار با ۱۰ نفر کارش را آغاز کرده بود. هماکنون برای حدود یکصد نفر در شهرستان هرسین و کرمانشاه بصورت خانگی و حضوری شغل پارهوقت و ثابت ایجاد کرده است.
جهاندار شُکری همچنین از ایجاد یک نمایشگاه دائمی ویژه برای فروش تولیدات داربین در مجتمع تجاری کسری مال کرمانشاه خبر داد و گفت: عواید حاصل از فروش این محصولات بطور مستقیم از طریق بنیاد خیریه عزیز شکری صرف امور نیازمندان میشود.
وی افزود: برند داربین قرار است در سایر رشتههای صنایع دستی هم فعالیت خود را توسعه دهد. چرا که معتقدیم صنایع دستی یکی از راه های مؤثر ایجاد اشتغال پایدار است.
گروه داربین در یک طرح همکاری با ادارهکل بهزیستی استان کرمانشاه توافق کرده که تولیدات صنایع دستی افراد توانمند تحت پوشش بهزیستی را خریداری و در گالری داربین به فروش برساند.