در مسیر ثبت جهانی :
جشنواره بینالمللی اسب کُرد به میزبانی کرمانشاه برگزار شد.
جشنواره بینالمللی اسب اصیل کُرد با حضور بیش از ۱۰۰ رأس اسب از نقاط مختلف کشور، به میزبانی کرمانشاه طی دو روز ١۵ و ١۶ تیر در استادیوم ورزشی انقلاب برگزار شد.
رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی اسبداران استان کرمانشاه از جمله اهداف برپایی این جشنواره را کمک به تهیه پرونده ثبت جهانی اسب کُرد و معرفی کرمانشاه به عنوان خاستگاه این نژاد عنوان کرد.
جهانبخش شُکری از اسب اصیل کُرد بهعنوان یکی از سرمایههای ارزشمند منطقه غرب کشور به خصوص استان کرمانشاه یاد کرد و گفت: جشنواره بینالمللی اسب کُرد مقدمهای برای ثبتجهانی آن خواهد بود.
همچنین در این جشنواره برای اولینبار هیئتی از تجار و اسبداران کشور عراق حضور داشتند که در مدت برگزاری جشنواره از مراکز پرورش اسب کُرد در استان کرمانشاه بازدید و با فعالان این حوزه دیدار و مذاکره کردند.
آقای جهانبخش شُکری در بخش دیگری از سخنان خود، ثبت جهانی اسب کُرد را زمینهساز انواع گشایشهای صنعتی، کشاورزی و گردشگری دانست و افزود: اسب محصول کار مشترک صنعت، کشاورزی و گردشگری است که با تولید یک صنعت مولد در استان بیش از ۳۰ نوع اشتغال به همراه دارد.
وی با بیان اینکه سال گذشته بعد از چند سال پیگیری مسئولین استان کرمانشاه آیین پرورش اسب اصیل کرد در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید، تصریح کرد پیگیریها برای ثبت آیین پرورش اسب اصیل کرد در فهرست میراث جهانی یونسکو هم آغاز شده است.
در ثبت جهانی این اثر ایران با کشورهای ترکیه، سوریه و عراق رایزنیهایی داشته و به همراه این سه کشور پیگیر ثبت این آیین در فهرست میراث جهانی است.
رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی اسب داران استان کرمانشاه گفت: بر اساس اسناد تاریخی، کرمانشاهیها دست کم از ۳۴۰۰ سال پیش در منطقه ماییندشت یا ماهیدشت فعلی به کار پرورش اسب مشغول بودهاند و حاصل کار آنها به عنوان یکی از ابزارهای کارآمد جنگی به نقاط مختلف دنیا ازجمله اروپا صادر میشد، بطوریکه امروزه در بسیاری از نژادهای اسب در اروپا نشانههایی از اسب کُرد قابل مشاهده است.
وی یکی دیگر از نشانههای اینکه استان کرمانشاه خاستگاه اصلی اسب کُرد بوده را وجود سنگواره شبدیز در تاق بستان عنوان کرد و گفت: این سنگواره زیبا بخوبی ویژگیهای ظاهری اسب کرد را در خود دارد.
جهانبخش شکری افزود: نژاد اسب کُرد در چهار کشور ایران، عراق، سوریه و ترکیه پراکنده است، اما خالصترین اسبهای این نژاد متعلق به استان کرمانشاه است.
و در تازهترین برآورد انجام شده بیش از هفت هزار راس اسب کُرد در استان شناسایی شده است، این نشانه بسیار خوبی از زنده بودن و پویایی این نژاد است و لزوم توجه سریعتر به ساماندهی آن را دوچندان میکند.
آقای شکری، مهم ترین نیاز پرورش دهندگان اسب استان به منظور توسعه و رونق این صنعت اصیل و درآمدزا را احداث یک میدان سوارکاری عنوان کرد و افزود: وجود میدان سوارکاری موجب افزایش بهرهبرداری اصولی از این ظرفیت اقتصادی میشود و این کار به تنهایی میتواند اشتغال و رونق چشمگیری به ارمغان بیاورد.