اهمیت انتظامات و حفاظت فیزیکی در سازمان ها
مسئله حفاظت و حراست از روزگاران قدیم یکی از ارکان حیات و بقا هر موجود زنده ای بوده است . انسانها در گذشته چگونگی مصون ماندن از گزند دشمنان و حوادث طبیعی را با ابتدایی ترین روش ها آموخته اند و در طول زندگی آنرا تکامل بخشیده اند. بطوریکه هم اکنون پیچیده ترین و پیشرفته ترین روش ها را برای حفاظت از خود برگزیده اند.
برای بقاء و خوب زیستن حفظ جان و تن به تنهایی کافی نیست. بلکه مراقبت و نگهداری از وسایل و ابزار و امکانات و اماکن مورد استفاده در زندگی و محل کار انسان را نیز شامل می شود. بطور کلی هرکس به حفظ جان خود فکر می کند به نگهداری و حفاظت از ملک محل کار و زندگی خود مانند اماکن تجهیزات و تأسیسات که موجب بقاء و آسایش حیات اوست نیز می اندیشد و در زمینه حفظ و نگهداری از وسایلی که ادامه حیاتش وابسته به آنهاست نیز چاره اندیشی می کند و برنامه و روش های خاصی را در این راستا بکار می گیرد.
با گذشت زمان اهمیت و نقش انتظامات و امور نگهبانی بعنوان چشم سازمان جهت بالابردن ضریب اطمینان و امنیت دستگاه های مختلف اعم از سازمانها و موسسات شرکت های صنعتی و خدماتی بیشتر شناخته شد و امری ضروری بنظر می رسد و از این رو پرداختن به این مهم در دستور کار مدیران و مسئولین امور قرار گرفته بنحوی که استفاده از راهکارهای علمی و سیستم های پیشرفته امری اجتناب پذیر است .لذا عملکردهای سنتی جوابگوی احتیاجات امروز نبوده و منسوخ گردیده است. باتوجه به اینکه اصولی ترین روش دستیابی به نتایج بهتر در هر امری آموزش و آگاهی مجریان می باشد. جا دارد کارکنان واحد انتظامات و حفاظت فیزیکی در این وظیفه خطیر با اصول کار و شغل خود کاملا آشنا بوده تا با استفاده از روش های جدید محیط با منظم تری داشته باشند. زیرا در سایه نظم است که نتایج بهتر حاصل می گردد و هیچ کاری بدون نظم و ترتیب میسر نمی شود و نتیجه مطلوب گرفته نخواهد شد.
پس از آنجایکه اهمیت وجود حراست و نگهبانی در یک شرکت صنعتی و خدماتی بسیار بالا و حیاتی است می بایستی مجریان آن ویژگی های خاصی داشته باشند این ویژگی ها شامل :
1- دلسوزی در کاری
2-عدالت و مساوات
3-قاطعیت
4-رعایت شخصیت و حیثیت افراد
5-امین و قابل اعتماد بودن
6-هوش و حافظه
7-آگاهی و داشتن اطلاعات کافی از سازمان و شرکت
8-وقت شناسی
9-داشتن منش اخلاق
10-سکوت به موقع و رازداری
11-تسلط بر اعصاب و خویشتن داری و صبور بودن
12-تاثیر گذاری بر دیگران
13-نحوه صحبت کردن